About

Wij zijn gespecialiseerd uw individuele wensen op het gebied van hout te realiseren. Wij bewerken hout op zowel moderne als traditionele wijze en maken meubelen en ornamenten in uw opdracht op maat. Energie besparen, gebruik van hernieuwbare grondstoffen en het milieu sparen heeft voor ons bij de produktie hoge prioriteit. Daarom gebruiken wij altijd hout uit Europa, zoals Eiken, Linde, Robinia en Essen.

Wij – Hilbert Tjalkens en Vera Teunen – hebben de opleiding Ambachtelijk meubelmaker voltooid aan het Hout en Meubileringscollege in Amsterdam. Vera Teunen heeft zich gespecialiseerd op het gebied van klassieke en nieuwe houten ornamenten en restauratie van houtsnijwerk. Hilbert Tjalkens richt zich op de bouw van meubilair voor klanten met speciale en individuele eisen – van ontwerp tot uitvoering.

Onze opdrachtgevers zijn meestal ondernemers zoals (interieur-)architecten, meubelrestaurators, kerken, bouwbedrijven, interieurbouwbedrijven, interieursbouwers voor jachten enzovoort. Ook zijn er particuliere klanten met exclusieve behoeften, zoals eigenaren van monumenten of mensen met bijzondere wensen voor hun interieur. Of het nu bedrijven zijn of particulieren, al onze klanten hebben speciale en exclusieve wensen. Wij ondersteunen u graag in uw projecten – neem gerust contact met ons op.

Alles wordt in onze eigen werkplaats vervaardigd met grote liefde voor details! Elke vorm van houtbewerking kan uitgevoerd worden, in onze beeldhouwerij worden met de hand fijne vormen gestoken en ornamenten gerestaureerd, maar als voorbereiding of aanvulling kunnen we ook complexe bewerkingen met onze CNC-freesmachine uitvoeren. Er wordt vaak gewerkt met modellen van klei zodat de klant vantevoren een idee krijgt van de te maken vorm en dit zonodig kan bijsturen voordat het in hout uitgevoerd wordt.